Een gezonde geest
in een gezond lichaam.

Fitness voor honden

Je hond is een belangrijk onderdeel van je gezin en je wilt dat ze gezond en fit zijn en ook blijven. Fitness is een ideale manier om de levenskwaliteit van je hond te verbeteren. Door je hond nieuwe oefeningen aan te leren met interactieve positieve trainingsmethodes, zal je band met je hond versterken. Je hond krijgt een betere coördinatie, de controle over zijn voorpoten en achterpoten zal verbeteren en je hond krijgt een goed lichaamsbesef. Door al deze factoren zal het zelfvertrouwen van je hond een serieuze boost krijgen. Het plezier van het fitnessen met je hond is één van de vele voordelen. Het is een leuke en plezierige manier om met je hond aan de slag te gaan. De trainingen worden gegeven door een Certified Canine Fitness Trainer.

Ons aanbod

Body Workout

In deze groepstrainingen komen alle 5 de peilers van de fitness over verschillende trainingsessies aan bod. Elke sessie kan apart gevolgd worden maar indien alle sessies gevolgd worden, heb je een mooie basis meegekregen over alle aspecten.

Meer info...
Puppy

Voor puppy’s tot 18 maanden is het ontzettend belangrijk om zelfvertrouwen te krijgen in het eigen lichaam en manier van bewegen. Het vergroten van lichaamsbesef zorgt ervoor dat ze sterker in de wereld staan en dat ze minder blessuregevoelig zijn tijdens het opgroeien. Meer info volgt binnenkort.

Training

Tijdens deze individuele trainingen wordt een programma op maat opgesteld voor je viervoeter. Op die manier kan met tegemoet komen aan de specifieke noden van bijvoorbeeld sporthonden, honden met overgewicht, seniors, … Deze trainingen zijn geschikt voor honden vanaf 18 maanden. Meer info volgt binnenkort.

Accommodatie

Een ruime en overdekte trainingshal wordt gebruikt voor de groepslessen. Voor de individuele trainingen is er een aparte ruimte voorzien met een speciale fitnessvloer voor meer grip en demping. Gespecialiseerde trainingsmaterialen van onder andere Fitpaws® zijn in voldoende aantallen beschikbaar. Een speciale loopband voor honden is ook in de aparte trainingsruimte voorzien.

Trainer

Certified Canine Fitness Trainers (CCFT) hebben een programma gevolgd aan The University of Tennessee Knoxville dat specifiek gericht is op fitness voor honden. Tijdens deze opleiding ontwikkelen trainers de essentiële vaardigheden om specifieke trainingsprogramma’s op te stellen. De noden van de hond inzake fitnesstraining is heel verschillend naarmate de verschillende lichaamstypes, leeftijd en activiteitsgraad. De trainers leren hun programma’s en oefeningen zodanig op te bouwen dat blessuregevoeligheid voorkomen kan worden en dat de levenskwaliteit van de honden wordt vergroot.

Beoordelingen van onze klanten...

Noor (Riesenschnauzer)
Zeer leerrijk. Enthousiaste en ervaren instructrice met voldoende aandacht voor mij als individu alsook voor mijn baasje.
Noor (Riesenschnauzer)
Aslan (Sarplaninac)
Een positieve ingesteldheid, het nodige geduld en les op maat van elke hond maakt dat ik kan worden zoals mijn baasjes willen dat ik wordt.
Aslan (Sarplaninac)
Hasco (Border Collie)
De instructeurs hebben passie voor honden, zoeken altijd het beste en hun positieve houding straalt over op ons allemaal!
Hasco (Border Collie)

Onze partners