Sociale huishond

Een stapje verder

Na het succesvol voltooien van de 'basiscursus - Leren Samenwerken' kunnen de hondjes zich verder ontplooien in de cursus 'Sociale Huishond'. Aangezien deze cursus kennis en kunnen vereist uit de cursus 'basiscursus - Leren Samenwerken' is instroom van buitenaf niet mogelijk. In tegenstelling tot de cursus 'basiscursus - Leren Samenwerken' gaan we hier veel meer praktisch aan de slag. De pups van weleer zijn al stilaan uitgegroeid tot volwaardige pubers en vandaar dat de duur van de lessen ook wordt opgetrokken tot 50 minuten en dit éénmaal per week, gedurende tien weken. Heb je er na de 'basiscursus - Leren Samenwerken' nog niet genoeg van dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Hond met luisterend oor

De cursusindeling

Het kan gebeuren dat er tussen het afronden van de 'basiscursus - Leren Samenwerken' en de cursus 'Sociale Huishond' een paar weken geen les is. Daarom dat de cursus 'Sociale Huishond' steevast start met een éénmalige theorieles van 60 minuten waarin de belangrijkste aspecten uit de cursus 'basiscursus - Leren Samenwerken' nog eens allemaal herhaald worden. Geen overbodige luxe zo zal blijken.

In deze cursus wordt er tijdens de training gewerkt aan het behouden van de aandacht met andere honden in de buurt. Deze manier van werken zal er voor zorgen dat de kans dat je hond de oefening uitvoert in eender welke omgeving veel groter is. De gekende oefeningen van de basiscursus worden verbeterd en uitgebreid. De volgoefeningen zullen door elkaar verlopen, slalom tussen andere honden en andere honden worden gepasseerd. Tevens worden tempowisselingen tijdens het volgen ingebouwd en ga je wendingen aanleren. Het hierkomen vanuit zit en wacht ga je nu afgelijnd uitvoeren. De oefening ‘naast’ wordt opgebouwd. Om nieuwe oefeningen aan te leren maak je steeds weer gebruik van de clicker.

Na afronden van deze cursus kun je het gehoorzaamheidstraject verder volgen of de sportlessen aanvatten.

Praktische informatie

Voor wie

Iedereen die geslaagd is voor de 'Basiscursus - Leren samenwerken'.

Wanneer

Eénmaal per week 50 minuten praktijk op zaterdag om 12u30 of op woensdag om 18u30.

Kostprijs

135 euro inclusief B.T.W. Dit omvat één introductie les van 50 minuten theorie (zonder hond) en tien lessen praktijk van 50 minuten onder begeleiding van een erkend Martin Gaus instructeur.

Inschrijven

Nieuwe startdata

Momenteel niet bekend.

Beoordelingen van onze klanten...

Hasco (Border Collie)
De instructeurs hebben passie voor honden, zoeken altijd het beste en hun positieve houding straalt over op ons allemaal!
Hasco (Border Collie)
Bob (Labradoodle)
Binnen kunnen trainen bij slecht weer, wat een luxe! De kleine groepjes zorgen voor een minimale spanning zodat ik met ten volle op mijn baasjes kan concentreren.
Bob (Labradoodle)
Fien (Jack Russell X)
Een passie voor honden, steeds op zoek naar de meest geschikte methode en een positieve houding die afstraalt op ons allemaal.
Fien (Jack Russell X)

Onze partners