Body Workout

Body Workout

Algemeen

Een gezonde geest in een gezond lichaam geldt niet enkel voor de mens. Om de levenskwaliteit en -vreugde van je viervoeter te verhogen is een totale body workout ideaal. Bij een body workout wordt er gewerkt aan vijf belangrijke pijlers; cardio, flexibiliteit, kracht, balans en coördinatie en ook mental.

Flexibiliteit

Flexibele spieren en een hoog bewegingsbereik zorgen voor een daling in blessuregevoeligheid. Deze oefeningen zijn voor alle honden belangrijk. De niet sportieve huishond maar zeker ook de seniorhond zullen door deze oefeningen hun levenskwaliteit verhogen. Bij flexibiliteitstraining zijn er simpele oefeningen die makkelijk thuis uitgevoerd kunnen worden, maar het is ook mogelijk om een niveautje hoger te schakelen.

Balans & coördinatie

Van jongs af aan is het belangrijk dat een hond beseft dat ze beschikken over een 4x4 aandrijving. Als pup huppelt het achterwerk maar wat achterna. Niet enkel pups, ook volwassen honden en sporthonden hebben baat bij een goed lichaamsbesef. Ze gaan zekerder worden in hun bewegingen. Springen, lopen, spelen zal meer gecoördineerd gebeuren zodat kwetsuren minder snel optreden.

Kracht

Spieropbouw kan veel verlichting geven aan de kracht die op beenderen en gewrichten komt. Voor een aantal hondensporten is het nodig om bepaalde lichaamsdelen van de hond onder de loep te nemen en de bespiering te laten toenemen. Hierdoor kunnen blessures vermeden worden, maar kan de hond ook explosiever zijn sport uitvoeren.

Cardio

Veel huishonden hebben een vrij passief leven. Nochtans is lichaamsbeweging voor de gezondheid van de hond belangrijk. Alsook voor sporthonden is uithouding de basis van een goede sportcarrière. Conditie opbouwen kan gebeuren door lopen op de loopband maar ook door toepassing van specifieke oefeningen die in intensiteit en duur verlengd worden.

Mental

Enkel het lichaam trainen is niet bevredigend voor de hond. Ook mentaal moeten ze uitgedaagd worden. Tijdens een mental workout worden uitdagingen aangegaan. Er worden oefeningen aangeleerd die na beheersing ervan het fitnessniveau van de hond omhoogtillen. Het mag niet saai worden voor de hond. Tussendoor rust nemen en ontspannen is minstens even belangrijk als intensief bezig zijn. Al deze aspecten komen tijdens een mental training aan bod.

Praktische informatie

Voor wie

Alle eigenaren die op een leuke en ontspannen manier bezig willen zijn met hun hond en tegelijkertijd meer willen te weten komen over de diverse aspecten die een hondenlichaam in topconditie houden. De sessies zijn toegankelijk voor honden vanaf 18 maanden.

Kostprijs

19,50 euro inclusief B.T.W. Dit omvat één les praktijk van ca. 90 minuten onder begeleiding van een erkende Martin Gaus instructeur en CCFT trainer.

Wanneer

Cardio & Mental:
Voorlopig geen startdata bekend.
Flexibiliteit:
Voorlopig geen startdata bekend.
Balans & Coördinatie:
Voorlopig geen startdata bekend.
Kracht:
Voorlopig geen startdata bekend.

Beoordelingen van onze klanten...

Stichel (Novia Scotia Duck Toller Retreiver)
We werden persoonlijk begeleid met de nodige tips en trics aangepast aan elke deugniet! Elke vraag werd beantwoord en we voelden ons thuis. We zijn dus zeer tevreden.
Stichel (Novia Scotia Duck Toller Retreiver)
Aslan (Sarplaninac)
Een positieve ingesteldheid, het nodige geduld en les op maat van elke hond maakt dat ik kan worden zoals mijn baasjes willen dat ik wordt.
Aslan (Sarplaninac)
Lexie (Schnauzer)
Bij mijn maatje 10 jaar geleden was het al top en nu is het nog beter. Half uurtje enkele reistijd hebben mijn baasje en ik er dan ook graag voor over.
Lexie (Schnauzer)

Onze partners