'Leren samenwerken' de basis
voor een mooie toekomst.

Instromen in de basiscursus 'Oog voor Honden'

Martin traint hond

Na de 'Puppy Stuif In' is je jonge hond klaar voor het grotere werk, de basiscursus 'Oog voor Honden'. Ook oudere honden of honden die al elders lessen gevolgd hebben zijn altijd welkom. Voor deze laatsten nemen we (na afspraak) altijd even kort de tijd om baas en hond beter te leren kennen. Via een kort gesprek en een paar opdrachtjes proberen wij als trainer zoveel mogelijk informatie over de hond in te winnen, zo kunnen we tijdens de latere trainingen veel beter advies op maat geven. Voor zij die uit de 'Puppy Stuif In' komen is dit niet van toepassing aangezien we daar de hondjes al gedurende een vijftal weken hebben kunnen observeren.

Wat mag je allemaal verwachten?

Gedurende zes weken krijg je tweemaal per week op maandag en vrijdag drie kwartier praktijkles. De praktijklessen worden door een erkend instructeur begeleid in kleine groepjes van 6 cursisten. Hierdoor krijg je een quasie individuele begeleiding op maat van jou en je hond. Aan het einde van elke praktijkles is er eveneens de mogelijk om vragen te stellen over problemen die je thuis ervaart, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een gepaste oplossing. Ook in de e-learning worden de praktijkoefening uitgelegd en voorgedaan middels stap voor stap uitleg filmpjes.

Theorie!? Tijdens de e-learning, in je eigen tempo en omgeving, leer je naar je hond kijken, hoe te communiceren, wat een clicker is, hoe gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te negeren en nog veel meer. De theorie wordt duidelijk uitgelegd door middel van powerpoint-filmpjes en tekst.

Je wordt aangemoedigd om thuis filmpjes te maken van je praktijkoefeningen zodat wij je ten alle tijden feedback op maat kunnen leveren. Honden opvoeden doe je namelijk overal en niet enkel en alleen tijdens de trainingen op een hondenschool.

De thema's

Theorie - E-Learning

Hoe ziet je hond de wereld
Leerprocessen en clickerregels
Socialisatie
Lichaamstaal
Honden zijn roedeldieren
Respectvolle samenwerking
Wat is agressie?
Spelen met je hond
Basisbehoefte van de hond
Voeding

Praktijk

Rust bij jou en je hond
Het gebruik van de clicker
Volgen aan de lijn zonder trekken
Zit en blijf
Lig en blijf
Hierkomen

Tot slot

De cursus wordt afgerond met een eindevaluatie afgenomen door een instructeur van de Martin Gaus Hondenschool Leopoldsburg. Na een goede evaluatie beheerst je hond de basisoefeningen en jij de clickermethode. Heb je de smaak te pakken dan kan je verder doorstromen naar de cursus ‘Sociale Huishond’ en/of deelnemen aan de 'korte lessenreeksen' over diverse thema's.

Vanwege het opbouwend karakter van de cursus is het niet mogelijk om nà de start van een lessenreeks nog in te stromen. Wees dus tijdig met aanmelden wanneer je wenst deel te nemen, ongeveer om de 8 weken start er een nieuwe basiscursus.

Al deze handvaten geven je inzicht in het trainen en opvoeden van je hond, zodat je een fantastische relatie met je hond kan opbouwen. Je leert inzien dat je geen domme hond hebt als een oefening niet wil lukken, maar dat je puber soms best wel wat onder de indruk kan zijn. Je gaat je hond beter leren begrijpen en respecteren. Dit is de basis voor een leven lang plezier samen met je hond.

Praktische informatie

Voor wie

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa 12 weken oud. Een maximum leeftijd is er niet, een hond is nooit te oud om te leren!

Wanneer

Telkens op maandag en vrijdag gedurende 6 weken. Start praktijk groep 1 om 18u30, groep 2 om 19u45.

Nieuwe startdata

Kostprijs

210 euro inclusief B.T.W. Dit omvat 10 lessen praktijk van 45 min., 1 jaar toegang tot e-learning in de online-omgeving, een eindevaluatie, en een clicker.

Wat heb je nodig

Goed passende halsband (geen splipketting, prikband, harnas, ...)
Veel kleine lekkere beloningssnoepjes (stukjes kaas, gekookte kip, beloningsworst, ...)
Lichte soepele lijn, lengte ca. 1,80m
Een paar poepzakjes
Ter info: alle benodigdheden kunnen ook ter plaatse aangekocht worden.

Beoordelingen van onze klanten...

Fien (Jack Russell X)
Een passie voor honden, steeds op zoek naar de meest geschikte methode en een positieve houding die afstraalt op ons allemaal.
Fien (Jack Russell X)
Aslan (Sarplaninac)
Een positieve ingesteldheid, het nodige geduld en les op maat van elke hond maakt dat ik kan worden zoals mijn baasjes willen dat ik wordt.
Aslan (Sarplaninac)
Fee (Labradoodle)
Een echte hondenSCHOOL! Er wordt niet alleen gezegd hoe ik iets moet leren maar waarom ik het zo moet leren. Echt super als iedereen elkaar begrijpt.
Fee (Labradoodle)

Onze partners