Goed begonnen is
half gewonnen.

Filmpje

Een goede start voor je pup

Algemeen

De "Puppy Stuif In" is bedoeld om jou en je pup zo snel mogelijk een goede start te geven. Speelsheid en een positieve aanpak zorgen ervoor dat leren leuk wordt en vormen zo de basis voor later. Dit alles zit vervat in vijf themalessen bestaande uit zowel theorie als praktijk.

Verzorgende handelingen

Op visite bij de dierenarts, pootjes trimmen, nageltjes knippen, oortjes en tandjes kijken, ..., hoe pak je dit aan? Welke borstels, vijlen, scharen, ..., zijn een must voor jouw pup? Wel we bespreken het allemaal, in deze les leer je dus hoe je de verzorgende handelingen bij je pup leuk doch correct uitvoert.

Balans en coördinatie

Een jonge pup hobbelt maar wat rond met zijn mollige lijfje vooral omdat zijn/haar coördinatie nog niet ten volle ontwikkeld is. Deze les is erop gericht om de pups uit te dagen hun lichaam te ontdekken, hun achterpootjes mee te bewegen en evenwicht te leren houden. Echter is er ook enige voorzichtigheid geboden en pups dienen vaak tegen zichzelf beschermt te worden zodat ze nu al geen letsels oploppen voor later. De perfecte balans ..., wel je leert ze hier.

Socialisatie

In de periode van acht tot twaalf weken is een pup extra gevoelig voor allerhande indrukken van buitenaf. De ervaringen die de pup dan opdoet, neemt ie zijn hele leven mee. Hoe meer de pup in deze periode gezien of beleefd heeft, hoe stabieler de hond later. Tijdens deze les wordt de pup geconfronteerd met allerhande prikkels. Vaak zaken die wij doodnormaal vinden maar voor een pup best spannend en soms zelfs een beetje eng zijn. Echter met de juiste aanpak zal de pup dit allemaal met een aangenaam gevoel ondergaan.

Samen spelen

Spelen met je pup is het leukste wat er is. Alleen interpreteert een hond niet alle spelletje zoals wij ze bedoelen. Wat voor ons een leuk trekspelletje is, kan een pup al snel opvatten als een strijd van rangorde. In dit thema leren we op een leuke manier spelen met onze hond en dit met objecten die iedereen in huis heeft. Je zal merken dat vijf à tien minuten samen spelen vaak genoeg zijn om je pup uren stil te krijgen. Handig toch wanneer je even weg moet? Bovendien versterkt dit de band tussen jou en je pup enorm.

Leerprocessen

Zit, lig, blijf, wacht, keurig meewandelen aan de lijn, allemaal zeer handige maar hoe leer je ze aan? Vele fabels betreffende het aanleren die hieromtrent de ronden doen, de ene al hondvriendelijker dan de andere.

Praktische informatie

Voor wie

Pups, alle rassen, vanaf een leeftijd van 7 tot 12 weken. Is uw hond ouder dan 12 weken dan komt hij in aanmerking voor de Basiscursus 'Oog voor honden'.

Wanneer

Elke zaterdag instroomles - Themales "Socialisatie" - voor nieuwe pups van 9u30 tot 10u30.
Resterende themalessen - Leerprocessen / Balans en coördinatie / Samen spelen / Verzorgende handelingen van 11u tot 12u00.

Nieuwe startdata

Kostprijs

75 euro inclusief B.T.W. Dit omvat vijf lessen onder begeleiding van een erkende Martin Gaus instructeur en een kleine attentie.

Wat heb je nodig

Medisch paspoort en/of inentingsboekje
Goed passende halsband (geen splipketting, prikkelband, harnas, ...)
Veel kleine lekkere beloningssnoepjes (stukjes kaas, gekookte kip, beloningsworst, ...)
Lichte soepele lijn, lengte ca. 1,80m
Een paar poepzakjes
Ter info: alle benodigdheden kunnen ook ter plaatse aangekocht worden.

Beoordelingen van onze klanten...

Orlina (Golden Retreiver)
In deze cursus leg je met uitstekende begeleiding de perfecte basis voor een goede relatie met je hond: een aanrader voor alle baasjes!
Orlina (Golden Retreiver)
Milo (Border Collie)
Het zijn kleine groepen waardoor iedere hond en baasje goed begeleid wordt. Er is geen druk wanneer jouw hondje net iets trager is in aanpak zodat je kan volgen aan het tempo van jouw hond.
Milo (Border Collie)
Bob (Labradoodle)
Binnen kunnen trainen bij slecht weer, wat een luxe! De kleine groepjes zorgen voor een minimale spanning zodat ik met ten volle op mijn baasjes kan concentreren.
Bob (Labradoodle)

Onze partners