Met passie voor het vak
en professioneel geschoold.

Isabelle Sels

Als eigenaar en hoofdinstructeur is Isabelle de drijvende kracht achter de Martin Gaus hondenschool Leopoldsburg. Alvorens in 2007 het diploma kynologisch instructeur te behalen, heeft Isabelle de opleiding hondentrimmen gevolgd bij Syntra in Hasselt. Ze heeft jaren een eigen trimsalon gerund. Na een persoonlijk gesprek met Martin Gaus heeft ze beslist om de nodige opleidingen en stages te doorlopen en een eigen hondenschool op te richten. In oktober 2007 werd de Martin Gaus hondenschool Leopoldsburg een feit. Een aantal jaren is ze ook puppy coach en externe trainer geweest voor de Gaus Geleidehondenschool. Het trainen van honden heeft geen geheimen meer voor haar. Toch blijft de hondenwereld ontzettend snelle evoluties doormaken waardoor Isabelle voortdurend bijscholingen, opleidingen en cursussen volgt. Deze nieuwe technieken en inzichten worden verweven in de bestaande trainingen of aangeboden in aparte nieuwe lessenreeksen. Denk onder andere maar aan Hoopers en Flygility. Haar interesse voor humane sport heeft haar aangezet om in Amerika opleidingen te volgen om te specialiseren in canine fitness.

Isabelle haar enthousiasme werkt tijdens het lesgeven zeer aanstekelijk en alle honden zien haar even graag. Aan ervaring heeft ze geen gebrek zodat er snel en efficient oplossingen worden aangeboden bij kleine en grote problemen.

Zelf heeft Isabelle een leuke roedel die bestaat uit twee Australian shepherds, een koningspoedel en een sheltie. De jongste telg, Fiddler, wordt ingewijd in hondensporten zoals gehoorzaamheid, agility, flygility, fitness en hoopers. Met vier honden in huis is er altijd wel een proefkonijn paraat om nieuwe trainingstechnieken uit te proberen. Maar het zijn ook zeer gezellige huishonden die ontzettend kunnen genieten van een knuffel- of slaapsessie.

Opleidingen:

2019, Certificate of Attainmant as a Certified Canine Fitness Trainer (CCFT) – The University of Tennessee, Knoxville, USA
2018, CCFT module I en II – The University of Tennessee, Knoxville, USA
2018, Proprioception Seminar – (Filippo Orsenigo), Leopoldsburg
2017, Instructeursopleiding Flygility – Flygility Nederland, Nijkerkerveen
2017, EMRA Intelligence - Martin Gaus Academie, Lelystad
2017, Dierenartstraining voor instructeurs – Tinley Academie, Lelystad
2017, FitPAWS® Specialized Equipment Training – FitPAWS (Bobbie Lyons)
2016-2017, KG Module 2, 5 en 6 - Martin Gaus Academie, Lelystad
2016-2017, Instructeursopleiding IC – KGC Delphi (Liesbeth Hogendoorn), Leopoldsburg
2016, Instructeur I ‘Ras en Gedrag’ - Martin Gaus Academie, Lelystad
2016, Instructeur II ‘EHBO’ - Martin Gaus Academie, Lelystad
2016, Vaccineren en titeren – Martin Gaus Academie, Lelystad
2016, Stress en reactiviteit bij honden – Dogtrac (Monique Bladder), Gent
2015, Instructeur Hoopers – Hoopers Nederland, Almere
2014, Instructeursopleiding Balans & Coördinatie – Paws4Fun (Sam Turner)
2007, Workshop ABHB-EHBO - ABHB
2007, Kynologisch Instructeur – Martin Gaus Academie Lelystad
2005-2007, Hondenfokken en Hondentrimmen - Syntra Hasselt

Beoordelingen van onze klanten...

Manou (Bouvier)
Deze service is in geen enkele andere hondenschool te vinden. We vonden het heel fijn dat we met al onze vragen steeds terecht konden bij Isabelle en Marnick, voor of na de lessen.
Manou (Bouvier)
Noor (Riesenschnauzer)
Zeer leerrijk. Enthousiaste en ervaren instructrice met voldoende aandacht voor mij als individu alsook voor mijn baasje.
Noor (Riesenschnauzer)
Stichel (Novia Scotia Duck Toller Retreiver)
We werden persoonlijk begeleid met de nodige tips en trics aangepast aan elke deugniet! Elke vraag werd beantwoord en we voelden ons thuis. We zijn dus zeer tevreden.
Stichel (Novia Scotia Duck Toller Retreiver)

Onze partners