'Leren samenwerken' de basis
voor een mooie toekomst.

Instromen in de basiscursus 'Oog voor Honden'

Martin traint hond

Na de 'Puppy Stuif In' is je jonge hond klaar voor het grotere werk, de basiscursus 'Oog voor Honden'. Ook oudere honden of honden die al elders lessen gevolgd hebben zijn altijd welkom. Voor deze laatsten nemen we (na afspraak) altijd even kort de tijd om baas en hond beter te leren kennen. Via een kort gesprek en een paar opdrachtjes proberen wij als trainer zoveel mogelijk informatie over de hond in te winnen, zo kunnen we tijdens de latere trainingen veel beter advies op maat geven. Voor zij die uit de 'Puppy Stuif In' komen is dit niet van toepassing aangezien we daar de hondjes al gedurende een vijftal weken hebben kunnen observeren.

Wat mag je allemaal verwachten?

Gedurende zes weken krijg je tweemaal per week op maandag en vrijdag een half uur praktijkles en daarna één uur theorieles. De praktijklessen worden door twee instructeurs begeleid in kleine groepjes van 6 tot 8 cursisten. Hierdoor krijg je een quasie individuele begeleiding op maat van jou en je hond.

Theorie!? Tijdens de lessen theorie leer je naar je hond kijken, hoe te communiceren, wat een clicker is, hoe gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te negeren en nog veel meer. Aan het einde van elke theorieles is er eveneens de mogelijk om vragen te stellen over problemen die je thuis ervaart, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een gepaste oplossing.

Inbegrepen is een exclusief handboek en werkboek van de Martin Gaus Hondenscholen. Het handboek is een perfecte leidraad voor als je het zelf even niet meer weet, zowel de theorie als de praktijkoefeningen zijn hierin terug te vinden. In het werkboek kan je dan weer de gemaakte vorderingen van je hond bijhouden.

Je wordt aangemoedigd om thuis filmpjes te maken van je praktijkoefeningen zodat wij je ten alle tijden feedback op maat kunnen leveren. Honden opvoeden doe je namelijk overal en niet enkel en alleen tijdens de trainingen op een hondenschool.

De thema's

Theorie

Hoe ziet je hond de wereld
Leerprocessen en clickerregels
Socialisatie
Lichaamstaal
Honden zijn roedeldieren
Respectvolle samenwerking
Wat is agressie?
Spelen met je hond
Basisbehoefte van de hond
Voeding

Praktijk

Rust bij jou en je hond
Het gebruik van de clicker
Volgen aan de lijn zonder trekken
Zit - wacht - hier
Lig en blijf

Tot slot

De cursus wordt afgerond met een eindevaluatie afgenomen door instructeur erkend door de Martin Gaus Hondenscholen. Na een goede evaluatie beheerst je hond de basisoefeningen en jij de clickermethode. Heb je de smaak te pakken dan kan je verder doorstromen naar de cursus ‘Sociale Huishond’ en/of deelnemen aan de 'korte lessenreeksen' over diverse thema's.

Vanwege het opbouwend karakter van de cursus is het niet mogelijk om nà de start van een lessenreeks nog in te stromen. Wees dus tijdig met aanmelden wanneer je wenst deel te nemen, ongeveer om de 7 weken start er een nieuwe basiscursus.

Al deze handvaten geven je inzicht in het trainen en opvoeden van je hond, zodat je een fantastische relatie met je hond kan opbouwen. Je leert inzien dat je geen domme hond hebt als een oefening niet wil lukken, maar dat je puber soms best wel wat onder de indruk kan zijn. Je gaat je hond beter leren begrijpen en respecteren. Dit is de basis voor een leven lang plezier samen met je hond.

Praktische informatie

Voor wie

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa 12 weken oud. Een maximum leeftijd is er niet, een hond is nooit te oud om te leren!

Wanneer

Telkens op maandag en vrijdag gedurende 6 weken. Start praktijk groep 1 om 18u30, groep 2 om 19u00, groep 3 om 19u30 en gezamelijke theorie van 20u30 tot ongeveer 21u30.

Nieuwe startdata:
Voorlopig geen startdata bekend.

Kostprijs

200 euro inclusief B.T.W. Dit omvat één introductieles van 120 min., zeven lessen praktijk van 30 min., zeven lessen theorie van 60 min., vier lessen praktijk van 45 min., een eindevaluatie, een clicker en een uniek les- en werkboek Basiscursus 'Oog voor Honden'.

Wat heb je nodig

Goed passende halsband (geen splipketting, prikband, harnas, ...)
Veel kleine lekkere beloningssnoepjes (stukjes kaas, gekookte kip, beloningsworst, ...)
Lichte soepele lijn, lengte ca. 1,80m
Een paar poepzakjes
Ter info: alle benodigdheden kunnen ook ter plaatse aangekocht worden.

Beoordelingen van onze klanten...

Lexie (Schnauzer)
Bij mijn maatje 10 jaar geleden was het al top en nu is het nog beter. Half uurtje enkele reistijd hebben mijn baasje en ik er dan ook graag voor over.
Lexie (Schnauzer)
Orlina (Golden Retreiver)
In deze cursus leg je met uitstekende begeleiding de perfecte basis voor een goede relatie met je hond: een aanrader voor alle baasjes!
Orlina (Golden Retreiver)
Fien (Jack Russell X)
Een passie voor honden, steeds op zoek naar de meest geschikte methode en een positieve houding die afstraalt op ons allemaal.
Fien (Jack Russell X)

Onze partners