'Leren samenwerken' de basis
voor een mooie toekomst.

Instromen in de basiscursus 'Leren samenwerken'

Martin traint hond

Na de 'Puppy Stuif In' is je jonge hond klaar voor het grotere werk, de basiscursus 'Leren samenwerken'. Ook oudere honden of honden die al elders lessen gevolgd hebben zijn altijd welkom. Na afspraak testen we de instromers wel altijd eerst op sociaal gedrag, openheid en werkwilligheid vooraleer er effectief kan worden gestart met de basiscursus 'Leren samenwerken'. Voor alle duidelijkheid tijdens deze testen is er geen goed of fout, je hond dient nog niets te kennen of te kunnen, het enige doel van deze test is dat wij jou en je hond al wat beter leren kennen in een prikkel armere omgeving.

Wat mag je allemaal verwachten?

Gedurende zes weken krijg je tweemaal per week op maandag en vrijdag een half uur praktijkles en daarna één uur theorieles. De praktijklessen worden door twee instructeurs begeleid in kleine groepjes van 6 tot 8 cursisten. Hierdoor krijg je een quasie individuele begeleiding op maat van jou en je hond.

Theorie!? Tijdens de lessen theorie leer je naar je hond kijken, hoe te communiceren, wat een clicker is, hoe gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te negeren en nog veel meer. Aan het einde van elke theorieles is er eveneens de mogelijk om vragen te stellen over problemen die je thuis ervaart, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een gepaste oplossing.

Inbegrepen is een exclusief handboek en werkboek van de Martin Gaus Hondenscholen. Het handboek is een perfecte leidraad voor als je het zelf even niet meer weet, zowel de theorie als de praktijkoefeningen zijn hierin terug te vinden. In het werkboek kan je dan weer de gemaakte vorderingen van je hond bijhouden.

Je wordt aangemoedigd om thuis filmpjes te maken van je praktijkoefeningen zodat wij je ten alle tijden feedback op maat kunnen leveren. Honden opvoeden doe je namelijk overal en niet enkel en alleen tijdens de trainingen op een hondenschool.

De thema's

Theorie

Hoe ziet je hond de wereld
Leerprocessen en clickerregels
Socialisatie
Lichaamstaal
Honden zijn roedeldieren
Respectvolle samenwerking
Wat is agressie?
Spelen met je hond
Kind en hond
Voeding

Praktijk

Rust bij jou en je hond
Het gebruik van de clicker
Volgen aan de lijn zonder trekken
Zit - wacht - hier
Lig en blijf

Tot slot

De cursus wordt afgerond met een eindevaluatie afgenomen door een externe examinator erkend door de Martin Gaus Hondenscholen. Na een goede evaluatie beheerst je hond de basisoefeningen en jij de clickermethode. Heb je de smaak te pakken dan kan je verder doorstromen naar de cursus ‘Sociale Huishond’ en/of deelnemen aan de 'korte lessenreeksen' over diverse thema's.

Vanwege het opbouwend karakter van de cursus is het niet mogelijk om nà de start van een lessenreeks nog in te stromen. Wees dus tijdig met aanmelden wanneer je wenst deel te nemen, ongeveer om de 7 weken start er een nieuwe basiscursus.

Al deze handvaten geven je inzicht in het trainen en opvoeden van je hond, zodat je een fantastische relatie met je hond kan opbouwen. Je leert inzien dat je geen domme hond hebt als een oefening niet wil lukken, maar dat je puber soms best wel wat onder de indruk kan zijn. Je gaat je hond beter leren begrijpen en respecteren. Dit is de basis voor een leven lang plezier samen met je hond.

Praktische informatie

Voor wie

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa twaalf weken oud. Een maximum leeftijd is er niet, een hond is nooit te oud om te leren!

Wanneer

Telkens op maandag en vrijdag gedurende 6 weken. Start praktijk groep 1 om 18u30, groep 2 om 19u00, groep 3 om 19u30 en gezamelijke theorie van 20u30 tot ongeveer 21u30.

Nieuwe startdata:
Vrijdag 09 maart 2018
Vrijdag 03 augustus 2018
Vrijdag 19 september 2018
Vrijdag 09 november 2018

Kostprijs

200,00 euro inclusief B.T.W. Dit omvat een introductieles, tien lessen met 30 min. praktijk en ongeveer een uur theorie, een eindevaluatie, een clicker en een uniek les- en werkboek Basiscursus 'Leren samenwerken'.

Inschrijven

Wat heb je nodig

Goed passende halsband (geen splipketting, prikkelband, harnas, ...)
Veel kleine lekkere beloningssnoepjes (stukjes kaas, gekookte kip, beloningsworst, ...)
Lichte soepele lijn, lengte ca. 1,80m
Een paar poepzakjes
Ter info: alle benodigdheden kunnen ook ter plaatse aangekocht worden.

Beoordelingen van onze klanten...

Aslan (Sarplaninac)
Een positieve ingesteldheid, het nodige geduld en les op maat van elke hond maakt dat ik kan worden zoals mijn baasjes willen dat ik wordt.
Aslan (Sarplaninac)
Fee (Labradoodle)
Een echte hondenSCHOOL! Er wordt niet alleen gezegd hoe ik iets moet leren maar waarom ik het zo moet leren. Echt super als iedereen elkaar begrijpt.
Fee (Labradoodle)
Odilon (Border Collie)
Er wordt op een hele aangename manier en in een perfecte omgeving les gegeven. Dit geldt zowel voor de praktijk als de theorieles. Tijdens de theorie vond ik dat de videobegeleiding het extra duidelijk maakte.
Odilon (Border Collie)

Onze partners